Meteen naar de inhoud

4 motivatievragen voordat je therapie begint

  • door

Je wilt aan iets werken en denkt aan sessies bij een therapeut. Het kan van alles zijn. Emoties, fysieke pijn of geestelijke dingen die je dwars zitten. Als jij er last van ervaart in je leven, dan is het de moeite waard te onderzoeken of het anders kan! Wist je dat het succes van de therapie staat en valt met jouw eigen innerlijke voorbereiding en motivatie?

Je kunt nog zo'n goede therapeut hebben, maar als er innerlijk bij jou iets dwarsligt ('Ja, jij denkt toch niet dat we dit gaan veranderen!'), dan kom je misschien maar heel langzaam vooruit. Dus terwijl je dit bericht leest en overweegt wanneer je een afspraak gaat maken, kun je nu al iets voor jezelf doen. Je kunt het nu al voorbereiden/testen met deze 4 motivatievragen:

4 motivatievragen voor je therapie

2. Wat levert het mij op, als ik mijn doel niet bereik?

Wat zitten nog steeds in het stuk waarin je het doel niet bereikt. Een doel niet bereiken kan ook iets opleveren. Bepaalde voordelen die je haalt uit de situatie die het nu is. Daarbij kijk je als het ware als de advocaat van de duivel naar je eigen handelen. Wat haal ik op uit deze situatie?

Dit heeft alles te maken met de volgende vraag.

1. Wat heb ik niet, als ik het doel niet bereik?

let erop dat er staat: niet bereikt. Hier kun je antwoorden gegeven over wat je allemaal niet hebt als je het doel niet bereikt. Er is een reden wat maakt dat je dit doel hebt en weet je dus ook de tegenhanger: wat je niet hebt als je het niet bereikt.

Motivatievragen die je helpen in je therapie

3. Wat raak ik kwijt, als ik het doel bereikt heb?

Als het je het doel bereikt, gaat er ook iets veranderen. Je weet misschien al wat het je kan opleveren, maar weet je ook wat je eventueel verliest? Dat is hetgeen dat je bij deze vraag bedenkt.

4. Wat levert het mij op, als ik mijn doel bereikt heb?

Wat gaat het jou opleveren. Schrijf hier zoveel mogelijk op. Kleine dingen, grote dingen. Zorg ervoor dat je heel concreet en specifiek weet wat het doel je gaat oplevering.

Download hier eventueel een word-document om je antwoorden op te schrijven.

Gelukt met deze motivatievragen?

Goed gelukt? Mooi om over na te denken of ook nog een beetje confronterend?

Super dat je in ieder geval dit moment hebt genomen om je af te vragen hoe je tegenover je eigen hulpvraag staat. Daarnaast is het belangrijk om nu ook de eerstvolgende stap te maken en contact met ons te maken. Hier kun je het anamneseformulier invullen. Daarop kun je ons vertellen waar het om gaat, zodat wij contact met je kunnen opnemen.

Je mag de antwoorden van deze motivatievragen ook naar ons e-mailen. Daarvoor kun je dit wordbestand gebruiken en e-mailen naar info @ einstein-hypnosepraktijk .nl (zonder spaties).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *