Meteen naar de inhoud
Simpelweg aanpakken van (emotionele) blokkades

EFT - Emotional Freedom Techniques

Ik wil hier graag mee aan de slag

EFT voor meer emotionele vrijheid

Negatieve emoties, verstoringen waar jij last van hebt, fysieke klachten. EFT is een eenvoudige techniek waarmee je beweging kan krijgen in wat er vast is gezet. Door contact te maken met een aantal punten op je lichaam kun je samen met de therapeut klachten verminderen.

Lichaam gebruiken om emoties in beweging te brengen

Met het uitgangspunt dat lichaam en geest een eenheid vormen, kunnen we er vanuit gaan dat het lichaam emoties kan vasthouden. Daar kun je last van krijgen. Emotionele blokkades zorgen voor die klachten.  Je kunt ook een wens hebben voor meer emotionele vrijheid. Dan is EFT een goede werkwijze om mee te werken.

Hoe werkt EFT?

EFT maakt gebruik van een aantal punten op het lichaam, wat we energiepunten noemen. Door op deze punten te kloppen en tikken wordt het neurologisch systeem geactiveerd. Samen met het uitspreken van woorden die hierbij horen, komt de vastgezette stroming weer op gang.

Energiepunten waar je aan moet denken zijn een punt op het hoofd, naast de wenkbrauw, naast het oog, onder het oog en onder de neus. Op de kin, op het sleutelbeen en onder de arm

Jouw therapeut doet het drukken op de tappunten voor en jij kunt volgen op zijn of haar ritme. Daarbij zullen er iedere ronde vragen worden gesteld, waardoor het proces op gang komt en los komt.

Het is een eenvoudig te volgen werkwijze met bijzondere resultaten. Opluchting, ontspanning en verlichting zijn voorbeelden van wat het kan opleveren.

Lichaamswerk bij lichamelijke klachten of trauma

Welke klachten moet je bedenken bij emotionele problemen?

Denk hierbij aan verdriet, woede, schuldgevoel, depressie, trauma en angsten. Het vrijmaken van deze emoties kan dus een 'release' geven en jou meer in balans brengen.

In en na de intake zal de therapeut een plan maken om jouw probleem met jou aan te pakken. EFT kan daarin een rol spelen. Overleg met je therapeut wat het beste past bij jouw probleem. Vul het anamnese formulier in om een afspraak te maken. Of maak op andere wijze contact met Joanna of Adrie.

Therapeuten die EFT gebruiken:

Hypnose- en Regressie therapeut Adrie Talakua Einstein-Hypnose Praktijk

Adrie Talakua

Joanna Oort Hypnose- en Regressietherapeut Bollenstreek

Joanna Oort

Anamneseformulier

Vul hieronder het anamneseformulier in voor jouw individuele consult. Met deze informatie kunnen we je nog beter helpen.