Meteen naar de inhoud
Voor effect op je leven en aanpak van iets waar jij vanaf wilt

Pschosociale therapie

Ik wil hier graag mee aan de slag

Psychosociale therapie pakt jouw probleem breed aan

Jij kunt vastlopen in je leven of tegen klachten aan lopen waar je geen oplossing voor kunt vinden. Dan kan psychosociale therapie uitkomst bieden om dieper te zoeken naar hetgeen dat dwarsligt om je leven te leiden zoals jij dat wilt. Wat is pscychosociale therapie en wat kun je verwachten?

Lichaamswerk bij lichamelijke klachten of trauma

Psycho

Het 'psycho'-deel in deze therapienaam staat voor hetgeen waar jij last van ervaart. Wat is jouw hulpvraag? Heb je problemen met angst, fobieën, depressie, onzekerheid, stress of trauma's? Dit zijn allemaal problemen in de psyche die je met deze therapievorm kunt aanpakken. Daarbij komt het sociale deel die de therapie een brede aanpak geeft.

Twijfel jij of jouw probleem bij ons kan worden aangepakt? Vul dan een anamneseformulier in, zodat we jouw opties met je kunnen overleggen.

Sociale

Dit onderdeel in de noemer van deze therapie staat voor de contexten die worden betrokken bij jouw hulpvraag. Heb je last van stress? Dan zullen we in diverse contexten van je leven bekijken hoe je daar mee om gaat. Dit doen we door in een breed spectrum te werken aan jouw klacht. Het is namelijk fijn om een klacht niet in één onderdeel aan te pakken, maar over een breed deel van je leven uit te zoeken. Zo kun je stappen maken die impact hebben op je leven.

Psychosociale Therapie

Hoe maak je van deze twee brede elementen nu psycho sociale therapie. Waar moet je aan denken? In deze therapievorm werk je op praktische wijze aan jouw hulpvraag. Je wordt door ons geactiveerd in je probleemoplossend vermogen en zelfgenezend vermogen. We gaan op zoek naar jouw belemmerende gewoontes en patronen. Dieper liggen blokkades die kunnen zorgen voor de klacht die jij ervaart gaan we onderzoeken.

Psychosociale therapie is een brede therapievorm, waarbij je leert openstaan voor het hier-en-nu, zonder voorbij te gaan aan ervaringen in eerdere levensfases. Ook wegen al je sociale contexten mee in je therapie. Zo gaan we samen aan de slag met jou hulpvraag.

Deze therapie is te combineren met onder andere hypnose- en regressietherapie, lichaamswerk, voice dialogue en EFT. We bespreken graag met jou wat je opties zijn.

Therapeuten die Psychosociale therapie toepassen:

Hypnose- en Regressie therapeut Adrie Talakua Einstein-Hypnose Praktijk

Adrie Talakua

Joanna Oort Hypnose- en Regressietherapeut Bollenstreek

Joanna Oort

Anamneseformulier

Vul hieronder het anamneseformulier in voor jouw individuele consult. Met deze informatie kunnen we je nog beter helpen.