Meteen naar de inhoud

Overgangsklachten, wat nu?

Als jij in de overgang komt, kan dat klachten met zich meebrengen. Misschien ben jij nu onregelmatig ongesteld? Veel langer of korter? Ook mentaal kan deze nieuwe fase jouw dagelijkse leven sterk beïnvloeden. Voel jij je niet meer zo zelfverzekerd als vroeger? Hypnose kan jou helpen om deze nieuwe periode in jouw leven zelfverzekerd aan te vangen en te leven!

Overgangsklachten

Iedere vrouw krijgt er op een bepaald moment in het leven mee te maken. Lang niet iedere vrouw doorleeft de overgang zonder klachten. De één krijgt last van ongeregelde menstruatie, de ander ervaart met name de opvliegers en ongemakkelijke nieuwe sensaties. Overgangsklachten zijn heel bekend. Ook zelf heb ik de nodige klachten ervaren. In ieder geval moet je weten: de overgang hoeft geen last te zijn!

Met onder meer hypnose- en regressietherapie kun je de ervaring van de overgang veranderen. Je moet als het ware de nieuwe 'flow' van je lichaam vinden, zodat je in een vorm van harmonie deze veranderingen kunt doormaken. De overgang van de ene staat van je vrouwelijk lichaam, naar de andere staat van je vrouwelijkheid kan fijner worden, dan je nu ervaart.

Lichaamswerk kan bijvoorbeeld het contact tussen lichaam en geest versterken of opnieuw leggen. Hierdoor wordt de overgang een andere ervaring. EFT doorbreekt bepaalde emotionele verbindingen, zodat je nieuwe verbindingen kan maken. Alles gericht op minder klachten of mogelijk zelfs geheel verdwijnen van de overgangsklachten.

De veranderingen van de overgang maak je hoe dan ook mee, maar de last van overgangsklachten kan vermindert worden. Laten we er samen voor gaan!

Therapeuten die deze klacht behandelen:

Hypnotherapeut Joanna Talakua

Joanna Oort

Voorbeelden van gevolgen van overgangsklachten:

Slaapproblemen

Slaapproblemen

Fysieke klachten

Fysieke klachten

Concentratieverlies

Emotioneel

Anamneseformulier

Vul hieronder het anamneseformulier in voor jouw individuele consult. Met deze informatie kunnen we je nog beter helpen.