Meteen naar de inhoud

Systemisch Werk

Ervaren van lichamelijke en fysieke sensaties die we meestal negeren

Lichaamswerk

Ik wil hier graag mee aan de slag

Lichaamswerk helpt je fysieke sensaties bewust te maken die je niet meer ervaart

We leven veel vanuit onze gedachten, wat we moeten doen en wat we op de planning hebben staan. Daarbij zijn de de focus op ons lichaam of fysieke sensaties veelal verloren. Op een bepaalt moment in je leven kun je tegen fysieke klachten aanlopen die medisch niet goed te verklaren zijn. Of geen enkele behandeling werkt. Dan kan de focus op je lichaam met lichaamswerk een uitkomst bieden! Herstel van lichaam en geest als een eenheid met lichaamswerk.

Lichaamswerk bij lichamelijke klachten of trauma

Lichamelijke wijsheid gebruiken

Je lichaam geeft signalen aan je 'hoofd' over een situatie, gebeurtenis of persoon zonder enige invulling, oordeel of voorwaarden. De signalen die je krijgt interpreteer je met je hoofd. Dat maakt direct ook waarom signalen kunnen wegvallen, dat we signalen negeren of dat we ze simpelweg niet meer waarnemen. Gedacht over deze sensaties blokkeren dat. Maar je lichaam liegt niet! Je lichaam weet wat 'wijs' is in het moment. Daarbij geeft het bijvoorbeeld signalen aan als je een beetje minder moet doen, als je je lichaam verkeerd belast of als je juist een grote stap voorwaarts moet doen.

Hoe werkt lichaamswerk?

We gaan werken met je innerlijke aandacht en focus. Hiermee maken we opnieuw contact met je lichaam, je lichamelijke sensaties. Je therapeut gaat je hiervoor op allerlei manieren uitlokken om sensaties waar te nemen, die je nu negeert. Ook is het belangrijk weer vertrouwen te krijgen in het lichaam en lichamelijke sensaties, want vaak ben je ook vervreemd van die gevoelens en wil je het liever niet voelen.

Eén van de manieren is een lichte vorm van hypnose waarbij je trance gebruikt om het lichaamswerk te doen. Eventueel kan die hypnose ingevuld worden vanuit allerlei vormen die we kennen binnen de hypnotherapie. Ook kan er gebruik worden gemaakt van diverse andere interventies, zoals opstellingen en bewuste interactie met onder meer voorwerpen.

Wat moet jij doen of kunnen om lichaamswerk te kunnen doen?

Letterlijk ga je hierbij waarnemen en jezelf beter leren kennen met een open vizier. Om ervaren waar te nemen zonder oordeel moet je bereidheid tonen om de tijd te nemen en te wachten. We vragen je jezelf open te stellen voor je eigen innerlijke wereld, belangstelling te hebben, verlangen te hebben om je innerlijke wereld te ontdekken, ook te weten wat het gaat brengen, vragen dat je vertrouwen hebt en de verwachting dat op zijn eigen manier te werk gaat en eventueel veranderd.

Lichaamswerk bij Trauma's

Trauma's zijn op diverse manieren aan te pakken. Denk aan coaching, hypnose en regressietherapie, EFT, EMDR en lichaamswerk.

In en na de intake zal de therapeut een plan maken om jouw probleem met jou aan te pakken. Daarin zullen waarschijnlijk verschillende van deze technieken kunnen worden toegepast. Overleg met je therapeut wat het beste past bij jouw probleem. Vul het anamnese formulier in om een afspraak te maken.

Therapeuten die Lichaamswerk toepassen:

Hypnose- en Regressie therapeut Adrie Talakua Einstein-Hypnose Praktijk

Adrie Talakua

Joanna Oort Hypnose- en Regressietherapeut Bollenstreek

Joanna Oort

Anamneseformulier

Vul hieronder het anamneseformulier in voor jouw individuele consult. Met deze informatie kunnen we je nog beter helpen.