Meteen naar de inhoud

Wat voor eter ben jij?

Wat voor eter ben jij?

Afvallen, eten, je lichaam. Het is allemaal met elkaar verbonden. Zoals je wellicht weet werken wij met hypnose en de virtuele of hypnotische maagband.

Ervaringen met hypnose en plaatsen hypnotische maagband

De hypnose zorgt voor het onbewuste deel, zodat je op dat niveau eindelijk ook stappen kunt maken. Dat kan natuurlijk niet met een dieet of mentale oefeningen, dat is allemaal bewust. Hypnose brengt je naar een ander niveau in jezelf. Dat is niet eng. Mijn eigen ervaringen met hypnose zijn heel fijn. Het kan best spannend zijn als je iets voor ogen krijgt dat jij al jaren probeert weg te stoppen, maar door de begeleiding van jouw hypnotherapeut (Adrie of Joanna) kun je er altijd mee omgaan.

Van de hypnose voor het plaatsen met de maagband zijn de ervaringen heel verschillend. Sommige mensen ervaren het en weten alles nog van de hypnose. Andere mensen vallen als het ware in slaap en worden pas weer wakker als aangegeven wordt dat ze weer de ogen mogen openen. Dat gebeurt dan prompt, wat voor mij altijd weer het signaal is dat je niet daadwerkelijk slaapt, maar je onbewuste, je bewuste even laat indutten om stappen te kunnen maken. Je kent wel het gezegde dat je je eigen tegenstander kunt zijn toch?

Bewuste stappen om af te vallen: wat voor eter ben jij?

Even terug de bewuste dingen die jij bij ons te doen krijgt voor je hypnotische maagband. Je moet over jezelf nadenken (Ja, dat wel). Dat betekent dat ik graag van je te weten kom wat voor eter jij bent. Ik leg het hieronder nog eens voor je uit en lees ook de overzichtjes per soort eten die ik voor je heb geschreven.

Laat jij mij weten wat voor soort eter jij bent met een reactie onder de blog?

Emotie eten

Als je eet om bepaalde emoties te vergeten of een goed gevoel te krijgen, dan eet je uit emotie. Een emotionele eter eet niet omdat hij honger heeft, maar om iets anders te vermijden of te bedekken. Deze emoties kunnen zo onbewust zijn, dat je niet weet dat dat de reden is dat je te veel eet. Gelukkig kun je met hypnose heel veel met deze aansturing en ben je eenvoudig te helpen. Als emoties weer loskomen van eten en eten weer de functie krijgt om honger te stillen, ben je een stap dichter bij jouw wens.

Eten uit gewoonte

Conditioneren gaat over (onbewuste) gewoontes. Zo ken je misschien ook wel dat iets begon, als iets spontaans en nu een gewoonte is geworden. Bijvoorbeeld: iets willen eten tijdens het TV kijken, een wijntje bij het avondeten, maar ook altijd om 6 uur moeten avondeten. Door zo’n (onbewuste) gewoonte kun je steeds meer gaan eten, omdat jij denkt dat je het nodig hebt. Als je daardoor dik wordt, maar liever afvalt dan loop je vast in je eigen gewoonten en patronen. Je zult dus die (onbewuste) gewoonte moeten aanpassen om je eetpatroon te kunnen doorbreken en een eenvoudig hulpmiddel daarbij is hypnose.

Eten als beloning

Je herkent misschien wel het moment dat jij vindt dat je het hebt verdient… Een lekker toetje, een zoutje, een traktatie op je werk: een beloning. Jij kunt een goede reden vinden waarom je dat verdient. Helaas hebben we geen goed biologisch systeem dat ons remt in lekker eten en eten en eten. Langzaamaan zijn veel van ons de signalen vergeten waar we echt naar moeten luisteren. Want het is maar de vraag of jouw lichaam al die traktaties ook echt een beloning vindt. Met hypnose kunnen we die signalen weer activeren, want dat heb je onder andere nodig om af te vallen.

Is de Hypnotische maagband iets voor jou? Een persoonlijke sessie kun je zo bij ons boeken door het aanmeldingsformulier in te vullen en te verzenden.

Je kunt ook samen met een partner, vriend, vriendin, kind een duo-sessie voor de hypnotische maagband doen. Wellicht wel zo fijn om samen je afvalproces te kunnen delen.

Ook hebben we regelmatig een groepssessie. Enerzijds goedkoper, synerchie van een groep, anderzijds (maar) 1 sessie. 31 augustus 2019 is zo'n sessie waar jij aan kunt meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *